fredag 27. februar 2009

Sitat av Paulo Coelho


Alle veier fører til krigerens hjerte. Uten å nøle kaster han seg ut i strømmen av lidenskaper som alltid renner gjennom livet hans. Krigeren vet at han står fritt til å velge hva han vil, han tar sine beslutninger med mot, uselviskhet, og - til tider - en viss porsjon galskap. Han forsoner seg med sine lidenskaper, og nyter dem i fulle drag. Han vet at det ikke er nødvendig å gi avkall på forførelsens gleder; de er en del av livet og bringer glede til alle som tar del i dem. Men han mister aldri det varige av syne, heller ikke de bånd som knyttes tett gjennom tiden. En lysets kriger vet å skille mellom det flyktige og det bestandige.
Enhver lysets kriger har kjent på frykten for å gå i striden. Enhver lysets kriger har fulgt en vei som ikke var hans. Enhver lysets kriger har lidd på grunn av uvesentligheter. Enhver lysets kriger har tenkt at han ikke var en lysets kriger. Enhver lysets kriger har feilet i sine åndelige plikter. Enhver lysets kriger har sagt ja når han helst ville sagt nei. Enhver lysets kriger har såret en han elsker.
Det er derfor han er en lysets kriger, fordi han har vært igjennom alt dette og likevel ikke har mistet håpet om å bli et bedre menneske enn han var.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar