onsdag 27. mai 2009

Sommerforberedelser i BAKHAGEN

Sommeren nærmer seg med stormskritt
og BAKHAGEN må få sitt rosa preg.
Litt av hvert:
- litt slitt, litt nytt,litt brukt, litt romantisk,
og mye mye kjærlighet!
Bord, stoler, krukker og annet er funnet fram.
Oisann, denne blomsten var med i fjor også den;-)
Greit å ha noe som ikke trenger vann og likevel holder seg godt.

I jakten på rosa blomster har jeg vært innom flere forskjellige gartneri. Denne nydelige og frodige blomsten har jeg kjøpt ved gartneriet på Skjetlein Videregående Skole, tror jeg betalte kr 149,-. (Beklager, jeg er ikke så god på navn på plantene.)
Den store rosa heter Solgløtt, -tror jeg. Ett eller annet med Sol hvertfall. Blomstene åpner seg helt ved dirrekte sol. Kjøpt på Plantasjen til 139,-
De andre har jeg kjøpt på et gartneri som ligger like ved rundkjøringen på Klett, Ekra Gartneri, der var det godt utvalg og fine priser. Husker jeg rett betalte jeg 40,- pr stk for Flittigelise plantene og 50,- pr stk for de andre.

Cosmos og de rosa Margarittene kjøpte jeg hos gartneriet Nypan Hage. Pris? Tror jeg begynner å bli gammel og glemsk;-) Antar 149,- eller 179,- stykket.

To rosebusker ble det også, helt til høyre. Den ene er Astri Lindgren rosen den andre New Dawn. Leter fortsatt etter rosen som heter Alkymist. Den jeg jo ha siden jeg er så glad i bøkene til Paulo Coelho:-)

Nydelig, godt brukt sommerduk. Noen sier falmet, jeg sier sjarmerende.

Vepsefanger fra Pytt & PanneTillerTorget. Før påske hadde de 40% på alle varene så denne ble rimlig, ca 25,-.

En liten gren som dukket opp i hekken gjør seg godt på bordet.

Ble ikke dette vakkert?! Jeg tilbake til Ekra Gartneri og handle flere.


Søt sjarmerende gammel stil.

Det ble da fint:-) Rosehjertet fra Plantasjen, alle pottene og det rosa glasset fra Gave & Interiør, Tiller Torget.

Dronning Ingrid heter denne vakre pudder-rosa blomsten.

7 kommentarer:

 1. Hei.
  Sa fin blogg du ahr. det blir spennende å se når rosene dine begynner å blosmtre:)
  Så fint at du vil ha nyhetsbrevet vårt. For å bestille skiltet må du gå inn i nettbutikken og bestille det skiltet du ønsker.
  Ha en super dag:)

  SvarSlett
 2. Blir litt misunnelig på hagen din når jeg ser de lekre bildene :)! Det var veldig trivelig å snakke med deg på Frati i kveld, håper det blir flere treff.
  En nesten utømmelig kilde med oppskrifter mm finner du på www.ravelry.com. Du må være medlem der, men det er en smal sak å registere seg. Ellers kan jeg anbefale www.forum.hobbyboden.com. Der treffer du mange som hekler mm.

  God helg :)!

  SvarSlett
 3. Jeg er så enig så enig: jeg også elsker rosa blomster. I alle nyanser og farger. Og min favoritt er pelargonien Dronning Ingrid. Jeg har to stykk på min terrasse og de får ekstra forpleining fordi jeg ønsker dem store og frodige i løpet av sommeren.

  Takk for i kveld og takk for at jeg traff deg. Vi lo og prata lenge og du har nok mye å bidra med her inne. Fortsett som du gjør, så vil jeg glede meg til alle kommende innleg herfra. Du er iallefall linket på bloggen min ;-)

  Vi høres.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Takk for en koselig kveld!
  Så gøy å bli kjent med deg.
  Klem

  SvarSlett
 5. Takk for i kveld, koselig å treffe deg! Så koselig at jeg ville hilse på deg to ganger, til og med:o) Ser ut til at du har det bra flott i bakhagen din - og rosa blomster...har ikke annet på verandaen jeg, love it! Vi treffes sikkert igjen etterhvert, må jo ha flere bloggetreff! God natt:o)

  SvarSlett
 6. Ja, takk for i kveld! Vi fikk ikke pratet så mye, men virkelig trivelig å treffes;) Ser ut som du har en skikkelig trivelig bakhage, så jeg linker meg på;)Litt av et oldemorsteppe du holder på med, det så lekkert ut og blir flott med så store ruter. Ha en kjempegod fredag, vi blogges;)

  SvarSlett
 7. Takk for i kveld!

  Rakk ikke å prate med dere alle, men det må da bli flere anledninger :D

  SvarSlett