mandag 27. april 2009

Du kommer STYRKET ut av det

Motgang i livet opplever de fleste, men hvordan takler vi den er nok forskjellig.
Handler det om at vi kan velge hvordan vi vil håndtere motgang? Handler det om holdning? Kapasitet? Eller handler det mer om nettverk, venner og familie som en har rundt seg og som er der og hjelper/støtter en ? Eller styrken i oss selv ? Skal en alltid være så flink og håndtere det som kommer, sorg og motgang? Er det greit/lov å "møte veggen" (vegg!? -hvis en har det tungt og vanskelig kan det kanskje føles mer som ei grøft eller kanskje et stup enn en vegg) og miste kontroll?

Tankene,meninene og hva som er rett og galt om dette er mange og individuelle. Og jeg tenker at slik skal det være. Men møter du et medmenneske som er midt i "veggen" så vær nettopp et medmeneske som bryr seg! Et smil med øyne som ser og viser forståelse. En klem med et smil. Eller en hyggelig melding på mobilen kan gjøre godt:-)

Når en da er kommet over denne "kneika", som kan være en kneik, men som også kan være et enormt fjell, (være seg fysisk eller psykisk helse) så tenker jeg at det er livsviktig, livskvalitet-viktig, hvordan vi bruker denne erfaringen! Var det skjebnen, dårlig energi, uflaks eller sånn er det bare?? "Livet har fart hardt med meg" så her er det bare å holde seg i mørkedalen? Eller skal vi se opp og fram? Hva kan jeg bruke denne opplevelsen til?

Camilla Vår Birkeland snakker i sin bok; "Livets sitroner" om hvordan en kan utnytte motgangen i livet ditt til å oppnå noe positivt. Det er jeg enig i. Når en står midt oppe i en vanskelig situasjon så er det ikke så lett, men når vi kommer opp til vannskorpa så er det lettere å "styre" tankene sine i en positivere (er det noe som heter det?/er det et ord?) retning.

Det er ikke bare å sette seg opp en liste så er alt helt greit, -jeg vet det. Men kanskje det kan være en liten tankevekker/tankehjelp? Jeg har lyst til å dele dette med dere. Noen god og velvalgte ord som du kan ha liggende et eller annet sted og så kan du ta de fram ved behov. For din egendel eller for en venn.

  • Du får testet styrken din.
  • Du finner ut hva som er viktig.
  • Du kan begynne på nytt og omdefinere deg selv.
  • Du kan få en følelse av ydmykhet og av å være heldig fordi du har sett at livet er skjørt.
  • Du bryr deg mer om dem du er glad i.
  • Du har levd med usikkerhet og blir ikke så redd for å ta sjanser i fremtiden.
  • Du nyter de små tingene i livet mer.
  • Du kan finne kærlighet på uventede steder.
  • Du kan få bedre selvtillit fordi du vet at du klarer det utroligste.
  • Du forstår mer og kan gi bedre støtte til andre som får problemer.

4 kommentarer:

  1. Og her befinner jeg meg i livet. Oppe i vannskorpa og forsøker å lære å svømme igjen på en ny og bedre måte. Et hode som er stappfullt med ny innsikt og erfaringer. I Hans Børli sin hjemkommune sier vi: Ittno er så gæli at det itte er gøtt før noe...

    SvarSlett
  2. Heisann !!
    Så bra at konfirmasjonen gikk bra !!Og takk for kos hilsen.
    På containergirl står åpningstiden.
    Men det er tirsdag fra kl 11 til 15. onsdag fra 11 til 18. Og fredag samme tid som tirsdag.

    Klem

    SvarSlett
  3. Heihei å tusen takk for koselig hilsen til meg i min blogg!
    Livet, ja det gått visst litt opp og litt ned. I allefall for meg;)

    Ønsker deg en kjempefin søndag!
    Klem fra Chatrine:)

    SvarSlett
  4. Heia:-)
    Takk takk for kommentarer (og hjelpen fra deg Irina). Setter alltid stor pris på å få noen ord i blggen min:-)
    StOOOr klem til dere alle tre!

    SvarSlett